Malleja maailmalta – ånni-hankkeen löytöjä

Lasten ja nuorten sekä vanhempien parissa tehtävän kulttuurisensitiivisen työn traditio on monessa maassa vanhempi ja vahvempi kuin Suomessa. Osana ånni-hanketta vuosina 2014-2016 toteutettiin Suomen NMKY:n Liiton – YMCA Finland johdolla tutustumismatkoja viiteen eri maahan, Saksaan, Englantiin, Hollantiin, Espanjaan ja Kanadaan. Matkoilla vierailtiin 10 kaupungissa ja tutustuttiin lähes 30 toimijan palveluihin tai toimintamalleihin. Kohteissa kuulimme onnistumisista ja epäonnistumisista toimintojen järjestäjiltä ja niihin osallistuneilta ihmisiltä.

ånni-hankkeella on ilo kutsua Sinut jakamaan kokemuksiamme ja ajatuksiamme ”maailmalta” löydettyistä toimintamalleista. Tilaisuus on maanantaina 28.8.2017 klo 12.30-15.30 Myyrmäkitalossa. (Paalutori 3, Vantaa).

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisestä ja kulttuurisensi-tiivisestä työotteesta kiinnostuneet toimijat järjestö- ja kuntasektorilta.

Mitä matkoilta jäi mieleen, mitä koetusta ja opitusta voisi olla sovellettavissa täällä Euroopan laidalla? Tilaisuudessa ruodimme yleiskatsauksen lisäksi tarkemmin kolme toimintamallia, joiden juuret löytyvät tutustumismatkojen sisällöistä. Iltapäivä sisältää esityksiä ja keskustelua. Kokosimme myös 10 teesiä onnistuneen järjestölähtöisen tutustumismatkan järjestämiseen.

Tilaisuuden tuottaa ja vetää Suomen NMKY:n Liitto – YMCA Finland yhdessä ånni-hankkeen kanssa.

Tilaisuus on osallistujille maksuton sisältäen kahvitarjoilun. Ilmoittaudu täällä.