Jotta kukaan ei jäisi ulkopuolelle

Tiesitkö, että digitalisaation myötä osa ihmisistä on vaarassa jäädä avun ja tuen ulkopuolelle? YMCA Hackathon on kaikille avoin ja yli 18-vuotiaille suunnattu viikonlopputapahtuma, jossa kohdataan digitalisoituvan yhteiskunnan kynnyksiä ja ideoidaan keinoja niiden madaltamiseksi. Tarjoamme monipuolisen ryhmän, ajankohtaiset haasteet ja rennon ilmapiirin ideoiden kehittämiseen. Viikonlopun teemoja ovat mm. osallisuus, käytettävyys, palvelumuotoilu ja tiimityöskentely. Tapahtuma ruokailuineen on maksuton.

Erilaiset osaajat ja ihmiset kohtaavat

Parhaat ideat syntyvät, kun tiimeissä on kokemusta tai osaamista monilta aloilta ja asioista. YMCA Hackathoneissa keskitytään ihmisten hyvinvointiin, joten osallistujien ei tarvitse tietää mitään koodaamisesta tai digitaalisista asioista. Tiimeissä voi yhdistyä taustoja vaikkapa sosiaali- tai kasvatusalalta, pelisuunnittelusta – tai mistä tahansa ihmiselle hyödyllisestä. Voit tulla yksin, kaverin kanssa tai tuoda mukaan valmiin tiimin.

Mitä YMCA Hackathonissa tehdään käytännössä?

Tapahtuman aikana tiimit saavat tarvittavat tiedot ja ohjaamista valitsemansa haasteen ratkaisemiseksi. Haasteet eivät välttämättä liity ohjelmointiin tai tietokoneisiin. Ratkaisua työstetään ideoimalla yhdessä ja rakentamalla ideoiden pohjalta tuotos, joka esitetään tapahtuman päätteeksi tuomaristolle. Tiimi voi työskennellä myös ilman tietokonetta, mutta osallistujien käytössä on mm. kameroita ja muita laitteita. Voittajatiimi palkitaan tapahtuman päätteeksi!

Kevään 2018 YMCA Hackathonit

Varaa paikkasi ajoissa: tuire.silvennoinen@ymca.fi

Hackathon-faktaa

  • Tapahtumapaikat ovat kapunkien keskustoissa tai ainakin hyvien kulkuyhteyksien päässä.
  • YMCA Hackathonien pelisääntöihin kannattaa tutustua etukäteen.
  • Tapahtumat järjestää yhteistyössä Suomen NMKY:n Liitto, Nuorten Palvelu ry, Nyyti ry ja Vantaan NMKY. Tapahtumien valmisteluissa on myös mukana Sininauhaliitto ja Suomen Mielenterveysseura, sekä niiden jäsenyhteisöjä. Täältä löydät tahot, jotka vaikuttavat tapahtumien sisältöön.

Haluatko mentoriksi tai asiantuntijaksi YMCA Hackathoniin?

  • Haluatko auttaa ratkaisemaan digitalisaation tuomia arjen haasteita?
  • Onko sinulla tietämystä palveluiden tai digitalisoitumisesta palvelumuotoilussa?
  • Tunnetko kenties sosiaali- ja terveysalan asiakasryhmiä tai saavutettavuuden teemoja?
  • Kartuta kokemustasi ja tule jakamaan osaamistasi viikonlopputapahtumiimme!

Yhteistyötahoille

  • Voit kutsua valmiita porukoita tai yksittäisiä täysikäisiä osallistujia YMCA Hackathoniin tai toimintaamme.
  • Tapahtumiin osallistuminen ei edellytä minkään alan osaamista tai sitoutumista. Paikalle voi tulla vaikka katselemaan sivusta.
  • Tapahtumasta tiedottamisessa apuna voi käyttää Hackien materiaalipankkia.

Yhteyshenkilösi

Tapahtumien koordinaattori Tuire Silvennoinen vastaa kysymyksiin ja kommentteihin.
Tuiren sähköposti on tuire.silvennoinen@ymca.fi tai puhelin 050 533 9999.

 

 

 

 

Sivua muokattu 29.6.2018