Yhdistyksemme toiminta on varsinkin kesäkuukausina keskittynyt kesäpaikkaamme Solhällaan. Leirikeskus sijaitsee Villingissä yhdessä Helsingin itäisen sisäsaariston suurimmista saarista ja se otettiin käyttöön vuonna 1906 jolloin ensimmäinen tontti ostettiin.

Alueella on 2 huvilaa, 2 pienempää taloa, saunarakennus, huvimaja jossa kotakeittiö ja varastorakennuksia. Solhällassa voivat muut YMCA-yhdistykset käydä sopimuksen mukaan, mutta se on lähinnä tarkoitettu yhdistyksemme jäsenille perheineen. Alue on melko suuri (4,5 ha), ja on tänä päivänä suurin yksityisessä omistuksessa oleva alue Villingissä. Maasto on osittain kallioinen ja vaikeakulkuinen, eikä sovellu liikuntarajoitteisille.

Solhällaan pääsee kesäaikaan veneellä. Yhdistyksellä on kaksi alumiinista moottorivenettä, joilla matka kestää n. 15 min mantereelta. Omallakin veneellä voi tulla. Solhällassa on uusi kelluva laituri, mutta veden syvyys vaihtelee melko paljon vuodenajasta riippuen.

Leirikeskuksessa on vuosikymmenten ajan järjestetty lukuisia lasten-, nuorten- , rippi- ja partioleirejä, vuosien saatossa niiden tarve on kuitenkin vähentynyt. Paikasta on tullut lähinnä jäsenten perheiden perinteinen kesänviettopaikka. Alueella on vuonna 2017 tehty myös 3×3 koripallokenttä (Solhälla Areena) ja vanha luonnonkirkko, joka kuuluu Matteuksen seurakuntaan. Monet häät on siellä vietetty kesäjumalanpalvelusten lisäksi.

Vuonna 1921 on valmistunut alueen vanhin rakennus nimeltään Alahuvila. Alahuvilassa on iso keittiö ja ruokasali johon mahtuu 50 ihmistä. Varsinaiset majoitustilat ovat Ylähuvilassa, johon mahtuu 20 henkeä majoittumaan. Alueen  rakennukset ovat ajan myötä rapistuneet ja monet niistä kaipaavat jatkuvaa kunnostusta ja ylläpitoa, vaikka niitä onkin vuosien kuluessa talkootyönä kunnostettu. Korjaukset ja uudistukset tehdään sitä mukaan kun se on taloudellisesti mahdollista. Myös puuceet on uudistettu kompostikäy- mälöiksi. Meillä on oma porakaivo (78 m syvä).

Saunarakennuksessa on tupa, jossa majoitustilat 4+2 hlölle ja keittiö, jota uusitaan keväällä 2018 sekä takka. Saunassa on sekä puu- että sähkökiuas ja erillinen puulämmitteinen vesipata. Pesuhuoneessa on lattialämmitys ja saunojille oma pukuhuone. Saunarakennuksen eteläpuolella on terassi, josta on kaunis näköala merelle.

Alueella on matalahko hienohiekkainen ranta, jossa perheen pienimmät viihtyvät kesäisinä päivinä. Luonnonvaraisessa metsässä riittää tutkittavaa ja seikkailtavaa vähän isommillekin lapsille. Alueella on myös isompi kenttä jossa on vanhat jalkapallomaalit. Siellä voi porukalla pelata mölkkyä tai petanqueta. Alahuvilaa kiertää myös Frisbeegolf rata (5 koria).

Solhällaan mahtuu yhteensä n. 30 henkilöa majoittumaan.